Informatie

‘Ik leer leren’ op scholen.
De ‘Ik leer leren’ training wordt ook op scholen aangeboden. Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren. Wij geven scholen de mogelijkheid om groepen leerlingen te leren HOE te leren.

Basisonderwijs
Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties als kennis alleen. Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen. Voor deze jongens en meiden is het belangrijk, dat zij leren HOE te leren, zodat de overstap van basisschool naar middelbare school soepel verloopt. Deze training is een goede voorbereiding, waardoor de kinderen straks vol vertrouwen naar de brugklas gaan.


Het ministerie van onderwijs ziet hier ook de noodzaak van in, waardoor er 5 miljoen euro voor vrijgemaakt is om scholen te ondersteunen bij het aanpakken van het probleem: overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Klik hier om een fragment over dit onderwerp te bekijken.Voortgezet Onderwijs
Als brugklastraining is de “Ik leer leren” training een aanrader. Met deze training gaan de kinderen gelijk goed van start op de middelbare school. Ze krijgen slimme handvatten en tips, ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer moeten toepassen. Van de kennis en vaardigheden die ze opdoen, hebben ze de hele schoolperiode plezier! Voor leerlingen uit de hogere klassen die dreigen vast te lopen, kan de training juist dat zetje in de goede richting geven, die ze nodig hebben om weer vol vertrouwen aan het leerproces deel te nemen. 

Training op maat
Uiteraard kunnen wij de training  aanpassen aan een specifieke doelgroep of hulpvraag. Onderdelen uit de training kunnen er worden uitgelicht. Denk hierbij aan concentratie, motivatie, mindset, faalangst. Met behulp van diverse testjes, oefeningen, groepsgesprekken en tips, bieden wij een praktisch, informeel en afwisselend programma aan.